Kunci Jawaban Ujian Sekolah Bahasa Jawa Kelas 6 Sesuai Kisi-kisi 2023

- Senin, 22 Mei 2023 | 08:00 WIB
Ilustrasi Kunci Jawaban Ujian Sekolah Bahasa Indonesia Kelas 6 Sesuai Kisi-kisi 2023.
Ilustrasi Kunci Jawaban Ujian Sekolah Bahasa Indonesia Kelas 6 Sesuai Kisi-kisi 2023.

TIPOLOGI - Berikut ini contoh soal ujian sekolah Bahasa Jawa kelas 6 dengan kunci jawaban.

Pada kunci jawaban ujian sekolah Bahasa Jawa kelas 6 ini dibuat sesuai perkiraan kisi-kisi pelajaran.

Adik-adik bisa mempelajari kunci jawaban soal ujian sekolah Bahasa Jawa kelas 6 ini untuk mendalami materi.

Inilah kunci jawaban ujian sekolah Bahasa Jawa kelas 6 sesuai soal kisi-kisi.

Contoh soal

Baca Juga: Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 7 Halaman 57 Kurikulum Merdeka Tabel 2.4, Siapa Nama Tokoh pada Teks

1. Tembung kang trep kanggo njangkepi ukara yaiku...

A. playune
B. tanduke
C. solahe
D. bawane

Jawaban: D. bawane

2. Bapak Ibu sarta para kanca ingkang kula hurmati, kula gadhah idhe, kangge nglatih wira usaha tumrap warga panti mriki inggih punika mbikak usaha damel piscok (pisang coklat).

Dhasaripun, ing tlatah mriki kathah ngasilaken pisang, reginipun mirah, prosesipun gampil. Kanthi makaten sasampunipun dados piscok saget dipun sade wonten alun-alun, utawi kita titipake wonten wande.

Bab sing di andharake ing pratelan pidhato kasebut yaiku...

A. nglatih wira usaha kanggo warga panti asuhan
B. menehi bantuan kanggo warga panti kabeh
C. nuturi warga panti supaya padha sregep nyambut gawe
D. ngejak warga panti bukak toko gedhe

Jawaban: A. nglatih wira usaha kanggo warga panti asuhan

Halaman:

Editor: Yes Tina

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X